Tv Review: So you think you can dance (vtm)

An Lemmens en Dennis Weening trapten gisteren het derde seizoen van So you think you can dance op gang. Grote nieuwigheid: de bootcamps vinden dit seizoen plaats in latinparadijs Cuba. Degene die dit overleven, stoten door naar de liveshows. Maar eerst was het natuurlijk tijd voor audities.

So you think you can dance is een talentenjacht als een ander. Alleen gaat men op zoek naar een topdanser in plaats van een topzanger. En gebruikt men om de haverklap termen als style, credibility, getrickt en showful approach. Omdat dat zo hoort in het dansmilieu veronderstel ik. Tijdens de audities kregen we  kandidaten van allerlei pluimage (inclusief de losers die dansten als kleuters tijdens gymnastiekoefeningen en giechelende pubermeisjes). Gelukkig lag de focus wel op talent en dat kregen we ook vaak te zien! Zo was er Meysam uit Afghanistan die iedereen omverblies met zijn hiphopmoves en Gianni, die eerder al aan de Britse versie van het programma had deelgenomen. En Erika, die allerlei gekke dingen met haar tenen kan.

Af en toe werden sommige kandidaten wat uitgebreider belicht. We kwamen te weten dat Meysam zijn moeder wou overtuigen van zijn dansmoves (‘Mijn moeder wil liever dat ik echt ga werken of studeren. Ik wil tonen dat je ook van dansen kan leven’) en Céline had in een ver verleden nog de rol van Wiske gespeeld in een of andere foute film. We ontmoetten de moeder van Jovanna die zelf altijd professionele danseres had willen worden. En Anne-Kirsten had een of andere tenenfobie (‘Ik vind mijn tenen ongelofelijk lelijk’). Die achtergrondverhalen maakten het programma interessanter en zorgden voor een goede vaart doorheen de audities.

De jury, grote namen uit de danswereld, voerde zijn taak met de nodige sérieux uit zonder in platitudes te vervallen. Het werd grappig toen ze door de zenuwachtige Sandrine op het verkeerde been gezet werden en toen Anne-Kirsten haar tenen moest laten zien in ruil voor een bootcamp-ticket. Ook de presentatie was dik in orde, An en Dennis hadden er duidelijk zin in!

Al bij al is So you think you can dance entertainment ten top: een origineel format, talentvolle dansers én er wordt niet in gezongen! Hoera!

Score: 7,5/10

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: